HTML

Don't be Szili

2010.10.05. 10:30 MrFülig

 Szili Katalin végleg elhagyta a süllyedő hajót.

Nem mondhatnám, hogy ez bárkinek meglepetést okozott volna, pláne ha figyelembe vesszük az utóbbi időben a párthoz fűződő viszonyát. Az, hogy lojális pártkatona lett volna, igazán nem mondható el róla. Kivagyiskodások, saját „klubok” alakítása ugyanis egy mégoly népszerű politikus számára sem áll jól, mint ő. Na jó, szándékosan túloztam, de Kati, valamilyen végtelenül titokzatos okból, meglehetősen kedves a szocialista párt választói számára.( Mert olyan semmilyen? Nem kavarja fel az érzelmeket? Esetleg mert nő? Talán, hogy fizikailag kihívásokkal küzd, az is benne van a pakliban?)

Ennek ellenére, feltételezhető szerepe Gyurcsány megbuktatásában, a köztársasági elnöki fiaskó és a populista retorika, amely jellemzi őt, a hatalmi ambícióival kombinálva végtelenül nagy terhet jelentenek a baloldal számára. Ezzel még nincs vége.

Szili, most angolosan távozik és sokunknak nem fog hiányozni. Számára ezzel nincs vége a politikai szereplésnek, ugyanis korábbi nyilatkozatai ellenére, valóban új pártot gründol és ez az, ami valóban érdekes a számunkra.

 

Azok közé tartozom, akik örülnek annak, hogy ez a szocialista párt esetleg eltűnik a politika színteréről. Sokakkal egyetértek abban, hogy ez a baloldal megújulásának alapfeltétele. A most kialakult helyzetben, az MSZP roncsai meggátolják, hogy új szociáldemokrata párt lépjen színre. Azt hiszem ezzel a forgatókönyvvel még kevesen foglalkoztak. Az a helyzet, hogy egy baloldali váltópárt megjelenése még sokáig váratni fog magára. Ha az olyan egyéniségek, akik viszonylagos népszerűségnek örvendenek a baloldali szavazótábor körében, mint Szili, mind saját párttal akarnak majd felszínen maradni, akkor a Fidesz valóban igen hosszú időre rendezkedhet be. Még ha katasztrofálisan is kormányoz, egyszerűen nem lesz hova „ellenszavazni”, illetve pont, hogy túl sok hely lesz. A baloldali értelmiség által remélt megtisztulás pedig beláthatatlan távolságba kerülhet. Ugyanis ha ezek a potentátok szétspriccelnek a közélet áramában, majd burjánzani kezdenek, akkor a belőlük kinövő alakulatok ugyanazzal a beteg és anakronisztikus gondolkodásmóddal lesznek megfertőzve, amitől éppen szabadulni szeretne MAGYAR TÁRSADALOM. (Még ha nem is tud róla...)

Én ellenük drukkolok. És ti?

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr192345982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szili: Nem egy másik MSZP-t akarunk 2010.10.06. 15:29:02

Új, baloldali pólusra van szükség – jelentette ki Szili Katalin a Magyar Hírlapnak adott interjúban. A volt házelnök hétfőn hagyta el volt pártját, mivel egy új tömörülés, a Szociális Unió elnöke lett.

Trackback: Szekeres: Az MSZP köszöni szépen, jól van 2010.10.05. 17:13:01

Sem Mesterházy Attila szocialista pártelnök, sem Szekeres Imre nem tart attól, hogy kettészakad az MSZP. Mindketten úgy vélik, hogy Szili Katalint leszámítva a többség optimista a párt jövőjét illetően, és annak berkein belül kíván tevékenykedni. Pozitívn…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása