HTML

BLOGBÍRÓ

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Nem oda, buta!

2010.10.28. 13:39 MrFülig

 Szóval nagyban zajlik az alkotmányozás előkészítése, meg minden. Igazából jó ideje nem is tudtam, hogy miről írjak, csak kapkodom a fejemet. A kormánypárt mint a gőzhenger, a lehető legrövidebb idő alatt akarja keresztülnyomni a szája íze szerinti adókat és egyéb szabályozásokat. Nem gondolom, hogy ez a taktika a legjobb lenne. Az a helyzet, hogy ha agresszív retorikájával és kérlelhetetlenségével nem vonja magára a tömegek haragját, akkor számára a 8 év tuti garantált. Ezzel a megalkuvásra képtelen lerohanással könnyen lehet, hogy maga alól fogja kivágni a fát.

 

Annyit például már most sikerült elérnie, hogy az egymással semmilyen szinten nem kompatibilis ellenzéki pártok talán képesek lesznek arra, hogy egységesen lépjenek fel egy kérdésben. A Fidesznek mindig is nagy erénye volt, hogy kiválóan tudta alkalmazni az „oszd meg és uralkodj” technikáját. Most odáig feszítette a húrt, hogy még saját kis szervilis koalíciós partnere is fel meri emelni a hangját az új javaslatokkal szemben. Mit tudnék én itt írni, ami nem egyértelmű mindenki számára. Nem tehetek mást, mint sokadszor kifejezem saját ellenérzéseimet és felháborodásomat a jogállam ilyen fajta kiforditása ellen. Az alkotmánybíróság betámadása (és vegyük észre, hogy a probléma ami körül a botrány kirobbant, huszad rangú kérdés, a miniszterelnök nagyívű terveihez képest), megint arculcsapása annak a politizálásnak amit a Fidesz 2007 -től folytatott. Ez a pártszervezet olyan mértékben ideológiamentes, mint amennyire mondandója sallangoktól átitatott. Tökéletesen pragmatikus, attól függően, hogy érdeke mit kíván, mond bármit. Miután bő fél év után egy magam fajta egyszerű állampolgárnak még mindig úgy tűnik, hogy semmiféle koncepcióval nem rendelkeznek Magyarországgal kapcsolatban, kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy a hatalmat nem valamiféle grandiózus terv megvalósításáért akarják birtokolni, hanem ipso facto A HATALOMÉRT.

 

Nem arról van szó, hogy ezt én és sokan mások nem sejtettük, de az ember mindig próbál optimista maradni, hinni abban, hogy tanultak korábbi hibáikból, hogy öregebbek és bölcsebbek lettek. És főleg nyugodtabbak. Hát nem. B****a meg az alkotmánybíróság, a nép, meg bárki aki bele akar szólni abba, ahogyan ők kormányoznak. Majd ők megfenyítik.

Igaz, hogy a demokrácia egyelőre nincsen közvetlen veszélyben, mint ahogyan azt sokan vizionálják, de a liberális demokrácia komolyan padlót fogott Magyarországon és nem tudjuk mikor lesz képes újra fölállni. Sajnos demokrácia és demokrácia között is hatalmas minőségi különbség van és ez nem az európai út. Végül is Burma is köztársaság.

Jaaa, akkor jó.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr852405324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása