HTML

A vasorrú bába

2010.10.07. 10:50 MrFülig

 

A hazai sajtó ismét Geréb Ágnestől hangos. Kedvelt téma ez. A gonosz állam és az aljas orvosok nem engedik, hogy az asszonyok „természetes” módon, az otthon melegében szüljék meg utódjukat.

A témában nagyon nehéz lenne állást foglalni, sokszor úgy érzi az ember, hogy az álláspontok közelítésében egyik fél sem érdekelt. A minap ismét háborgó tömeg tüntetett Geréb Ágnes és ártatlansága mellett. Szép és jó is lenne ez így. Palya Ezoterikus Bea és más közéleti személyiségek támogatását is élvezte a rendezvény, többek között Schiffer Andrásét.

Érdekes.

 

Egy egyszerű szempont alapján sajnos megítélhetjük Geréb Ágnes munkásságát, mégpedig a jog oldaláról (és ne feledjük a jog nem igazság). Ebből a nézőpontból a bábaasszony szabályszegő, esetleg bűnöző. Lehet és érdemes arról vitatkozni, hogy egy szabály jó vagy rossz, annak betartása viszont mindenkire nézve kötelező érvényű és aki megszegi, annak lakolnia kell. Vagy nem?

Vannak annyira beteg lelkű emberek, akik csak egyik vagy másik végtagjuk eltávolítása után nyerik el lelki békéjüket. Pszichológusok szokták engedélyezni ezeket a műtéteket. Vajon ki tüntetne értem ha ezeknek az embereknek tartanék fenn otthon házi „csonkolószalont”

Az hogy a történetben babák szerepelnek, illetve, hogy nagyon sokan személyesen is érintve érzik magukat a problémában,(mindenki, akinek volt, van, esetleg lesz gyermeke) megfejelve a sokszor felháborító és tragikus kórházi állapotokkal, torzítja ítélőképességünket. Ne hagyjuk, de nem ez a lényeg.

 

Az LMP tényleg elkötelezett az otthon szülés kérdésében? Korábban nem nagyon hallottam őket megnyilvánulni ez ügyben. Saját álláspontjuk szerint a társadalmi vitát hiányolják az ügyben és EZT támogatják. Nincsenek nekik saját csatornáik erre, hogy ezt kommunikálják. Fontos, hogy a pártelnök személyesen jelenjen meg egy rendezvényen, ami alapvetően nem a konszenzuskeresésről szól, hanem egyértelműen az egyik oldal mellett teszi le a voksot? Esetleg ez nem más az említett párt részéről, mint tiszta és kikristályosodott populizmus?

Ti mit gondoltok?

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://blogbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr842352609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása