HTML

Akció, akció, centrál akció

2010.10.15. 12:28 MrFülig

 

Háát...végül eljött a pillanat, hogy a kormányzatnak érdemi lépésekben kell bizonyságot tenni a választók előtt. Hosszú éveken keresztül, azt az illúziót tápláltuk, hogy alapvetően a szocialista habitus lényege, hogy könyékig turkál az állampolgárok zsebében. Hát nem. Végül az Orbán kormánynak sincsen semmiféle ötlete, csak a szokásos hitelből pókerezés. Benyúltak a zsebünkbe, és hopp, találtak ott egy kis magánnyugdíj-pénztári megtakarítást. No, ez jó lesz nekünk -gondolták.

 

Teszem hozzá ez nem új fejlemény. A parlamenti választások előtt fél évvel már nagyon is pedzegették ezt a témát, nem kis felháborodást keltve. Azok a választók akik a megbarnult narancsra szavaztak, most bizony ne háborogjanak, hanem adják csak oda a védelmi pénzt. Meg a nagyvállalatok is, meg a távközlés is. „Meeeg... Te, te neked van valami pénzed még, mert kéne, itt kérem felvirágoztatás folyik és ez rengeteg erőforrást igényel. A rohadt vörösök úgy lefosztották az országot, hogy csak...”

Egyik pillanatban stabilitás van űzzük el az IMF -et. A másik pillanatban üres a kassza, válságot kell kezelni. Naggyon konzekvens a kommunikáció is.

Persze ne legyenek illúzióink, a megsarcolt kereskedelmi társaságok és távközlési és egyéb művek nem fognak hanyatt-homlok menekülni, inkább először megpróbálják majd a vevőre tolni a veszteségüket, szóval a végén csak mi fizetünk megint.

A saját magunknak félretett pénz a nyugdíjpénztárból a nagy kalapba, majd az állam zsebébe vándorol és ott feloldódva eltűnik a semmibe...

 

De miért is? Ez már nem kevés pénz, vajon mi a céljuk vele? Mert a kiadási oldal csökkentése, nem igazán van műsoron. Ja a 16%-os adó. Nem tudom, hogy így kell-e bárkinek is, de ők megígérték. Megint a mi bőrünkre hazardíroznak. Totális káosz, úgy, ahogy van. Szerintetek?

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogbiro.blog.hu/api/trackback/id/tr662373721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása